BELANGRIJK

MMA, Solar nagels en de problemen

rectificatie

Bij het op onze website geplaatste artikel “MMA, Solar nagels en de problemen” is abusievelijk een op het promotie kaartje gelijkende afbeelding van Asia Chinese & Thai V.O.F. (tevens handelend onder de naam Asia Nails & Massage en ook onder Asia Nails & Spa ) gelijkende afbeelding gebruikt. Wij hebben geen enkel bewijs of de indruk dat Asia Chinese & Thai Massage V.O.F. iets heeft te maken met het gebruik van de stof MMA of hieraan verwante stoffen. Mocht de indruk gewekt zijn dat dit wel zo is, bieden wij aan Asia Chinese & Thai V.O.F. (tevens handelend onder de naam Asia Nails & Massage en Asia Nails & Spa ) onze excuses aan voor het voorstaande.

icosbeauty – websitebeheer – 24-10-2014

einde rectificatie

“Keuringsinstanties adviseren nagelstudio’s om alleen op EMA gebaseerde monomeren te gebruiken
De produkten die de goede salons gebruiken bevatten geen MMA -(methyl methacrylaat) maar EMA – ethyl methacrylaat.

Het ontstaan

In de beginfase van de professionele nagelindustrie, werd methyl methacrylaat (MMA) veelgebruikt als een ingrediënt in de professionele nagelproducten.Jerrycan goedkope liquid met MMA Deze producten werden vaak aangeduid als “Tandheelkundige acryl ” of “porselein nagels”. Tegen het einde van de jaren 70, had de FDA zo veel klachten ontvangen met betrekking tot het gebruik van MMA dat ze werden gedwongen om op te treden tegen een aantal fabrikanten van deze producten.

De meeste fabrikanten hebben MMA vervangen voor het veilige vloeibare monomer ethyl-methacrylaat (EMA).
De nagelindustrie heeft veel ervaring met EMA, en is veilig voor gebruik.

MMA is onveilig en onverstandig.

Wie het produceert, verkoopt en distribueert, is in Amerika strafbaar, in Nederland is het (onbegrijpelijk) legaal. Niet alleen zijn ze een risico voor u en uw klanten, ze zijn een gevaar voor volledige nagelindustrie. Ernstige ongewenste huidreacties en permanente nagelmisvormingen zijn slechts een deel van de risico’s van het gebruik van MMA. MMA is zo hard voor de natuurlijke nagelplaat dat het tot een pijnlijke breuk kan leiden wat kan resulteren in ernstige infecties.

Waarom wordt er nog steeds met MMA gewerkt?

De grondstof MMA is vele malen goedkoper als EMA en wordt daardoor nog steeds gebruikt.

Het vereist minder vaardigheid en werkt erg snel en is heel erg hard. Dit is voor nagels een voordeel, tot het harder is dan de natuurlijke nagel. Want als je de nagel stoot, moet er iets meegeven en dat zou niet de natuurlijke nagel moeten zijn.

Hoe kan je MMA herkennen?

  • Lage prijzen.
  • Sterke doordringende geur.
  • Geheimhouding over de merken waarmee wordt gewerkt.
  • Voor een betere hechting van de natuurlijke nagel plaat wordt er op de natuurlijke nagel gefreesd (geboord) of intensief gevijld.

“Helaas is in Nederland nagelstylist nog een vrij beroep. Dit betekent dat het beroep nagelstyliste niet door de Nederlandse overheid erkend of beschermd wordt, Solar nagels op zwarte markt, beverwijken dat er geen wettelijke erkende diploma’s of opleidingen nodig zijn om als nagelstyliste te kunnen werken.

Er is dus ook geen controle van de overheid op het gebruik van MMA”.

Het ondeskundig zetten van kunstnagels kan grote ellende veroorzaken. Zo kunnen nagels bijvoorbeeld zwart worden en zelfs afvallen door Gebroken door te harde kunstnagelsgebruik van MMA en  kunnen er ontstekingen ontstaan.

Ook is het op deze manier werken slecht voor het imago van kunstnagels.

Werk zelf , als goede nagelstyliste, niet met MMA producten en informeer uw klanten over de gevaren.

Vertel ze waarom uw nagels iets duurder zijn dan bij de concurent op de zwarte markt.

 

Als klant is het verstandig om bij een nagelstyliste te informeren of zij bij een opleidingsinstituut een examen heeft behaald, ook al zijn de diploma’s niet erkend, het geeft toch aan dat iemand weet waarmee zij bezig is. Op de hoogte is van de gevaren en waakt over de gezondheid van uw nagels

 

IcosBeauty – 31-5-2013